A nyomdai hatékonyság a digitális és az ofszet technológiák együttesével érhető el

A digitális nyomtatási technológia egyre nagyobb teret hódít, a kis példányszámú és testre szabott munkák előtérbe kerülésének köszönhetően. Emellett viszont az ofszet szintén népszerű megoldást jelent hosszú távon. De mi történik akkor, ha e kettőt kombináljuk?

A HEIDELBERG fejlesztése, a Versafire új perspektívát nyit a nyomdák életében. A gyártó komoly tapasz­talattal rendelkezik a nyomdaiparban, amelyet a digitális területen kamatoztat.

BŐVÜL A DIGITÁLIS NYOMTATÁS PIACA

A digitális nyomtatás piaca világszerte felfelé ível. A rendelkezésre álló adatok alapján a globális nyomta­tási termelési volumen mintegy 20 százalékát teszi ki e szegmens, ráadásul évente körülbelül három száza­lékkal növekszik. A HEIDELBERG legújabb Versafire generációja egy jól átgondolt digitális nyomdagép. Az ilyen irányú fejlesztéssel a gyártó célja, hogy az ofszet- és a digitális nyomtatás integrációját a következő szintre emelje, s az utóbbi szegmensben is piacvezető­vé váljon.

„Az integrált megoldásaink elengedhetetlenek azon vállalkozások számára, amelyek az ofszet- és a digitális nyomtatást kombinálni szeretnék, valamint e két technológiát együttesen kívánják használni. A HEIDELBERG átfogó folyamat- és alkalmazási isme­retekkel rendelkezik mindkét területen, ami páratlan lehetőséget kínál az iparágban” – mondja Dr. Ludwin Monz, a HEIDELBERG vezérigazgatója.

DIGITÁLIS MEGOLDÁSOKKAL KIEGÉSZÍTVE

A kereskedelmi szektorra összpontosító ofszetnyom­dák már alkalmaznak valamilyen digitális technológi­át. A HEIDELBERG a piaci igények ismeretében az új Versafire LV és Versafire LP digitális nyomtatórend­szereket továbbfejlesztett Prinect Digital Frontenddel (DFE) szerelte fel. Ez a szoftver egy frissített felhaszná­lói felülettel biztosítja az ofszet- és digitális nyomtatási technológiák rugalmas, szabványosított, produktív és intuitív kombinációját.

Az új generációs alkalmazás magába foglalja az in­tegrációs know-how-t, valamint a világszerte dolgozó felhasználók több ezer Versafire digitális nyomtató­rendszerének telepítésén alapuló tapasztalatokat. Ez teszi a HEIDELBERG digitális nyomtatási megoldását a hibrid munkafolyamatokat implementáló nyomdák számára kiemelkedővé.

„A friss Versafire generációval az ügyfelek a tovább­fejlesztett összteljesítményt és a növekvő verseny­képességet kapják” – hangsúlyozza Frank Schaum, a HEIDELBERG Print Solutions részlegének vezetője. A gyártóvállalat a konzisztens színkezelésre kifejezett hangsúlyt helyezett, emellett az iparágban tapasztal­ható munkaerőhiányra is választ ad az automatizált és intelligens megoldásaival.

A HEIDELBERG DIGITÁLIS MEGOLDÁSAINAK ISMÉRVEI

Versafire LP. Ideális megoldás a nagyobb mennyisé­gek és akár a kisebb példányszám kezelése esetén is a költséghatékony gyártáshoz. A piac egyik legtermelé­kenyebb A3-as formátumú digitális nyomtatója, amely teljesítményének köszönhetően indusztriális jelleget kínál. A kiegészítő funkciók, mint az automatikus regiszter, kalibráció, inline színmérés és a tartalomfi­gyelés maximális megbízhatóságot nyújt.

Versafire LV. Kiváló opciót jelent a kis példányszámú nyomtatás esetében. Az automatizáltsági és bővítési lehetőségeinek köszönhetően kiemelkedő rugalmassá­got és biztonságot jelent a vállalkozások számára.

Prinect Digital Frontend. E szoftvermegoldást a HEIDELBERG házon belül fejlesztette. A bemutatott második generáció az új Versafire rendszerek központi eleme, amely elősegíti a nyomdai termelés szabvá­nyosítását. Minden lépés, a munka létrehozásától és a preflight-ellenőrzéstől kezdve a színkezelésig automa­tizálható.

Ökoszisztéma. A HEIDELBERG digitális nyomtatással foglalkozó ügyfelei hozzáférhetnek egy kiterjedt öko­szisztémához, amely magában foglalja a fogyóeszközö­ket, digitális szolgáltatásokat, szoftvereket, felhőalapú megoldásokat, képzést, tanácsadást, készletgazdálko­dást és logisztikát. Jelentős hozzáadott értéket kapnak egyetlen partnertől.

Az elmúlt években a HEIDELBERG a digitális nyomta­tási megoldások innovátoraként jelent meg a piacon. A vállalat folyamatosan bővíti a digitális nyomtatási portfólióját a kereskedelmi ágazatban a Versafire rendszerekkel, valamint svájci leányvállalatának, a Gallusnak a Labelfire és Gallus One digitális tintasugaras rendszereivel a címkék piacán.

#HEIDELBERG

- Hirdetés -