Stancoló mestermű a Heidelbergtől

A Heidelberg digitális munkafolyamatokba illeszthető Mastermatrix 106 CSB stancolója a nagy sebességű működés mintapéldája. Intelligens megoldásokkal csökkentett átállási idő mellett 9000 ív/órás teljesítményre képes, úgy, hogy a MasterRake funkció könnyített igazítást, a MasterSet pedig tűpontos optikai ívérzékelést biztosít, miközben a pneumatikus leszorításnak köszönhetően 70 százalékkal kevesebbet vacakol az igazítással.

A berakóban állítható szívófej és oldalütköző támogatja a pontosságot, míg az operátor munkáját két érintőkijelzőn használható, továbbfejlesztett kezelői funkciók könnyítik, a gyors lezárás lehetőségével.

Az akár 260 tonnás nyomással rendelkező vágólapnyomó vezérműtengely-meghajtással működik, az ívméret tág intervallumon, 350 x 400 millimétertől 760 x 1060 milliméterig mozog, és megkapó tulajdonsága, hogy magasfokú kompatibilitást mutat meglévő, más gyártótól származó stancoló szerszámokkal. A berendezés négyzetméterenként 90 gramm papírt vagy kétezer gramm kartonpapírt dolgoz fel, és akár két milliméter vastagságú hullámos kartonpapírt is kezel.

A Mastermatrix 106 CSB a Heidelberg zászlóshajója, és ehhez a jelzőhöz forradalmian új megoldások dukálnak. A számtalan előny közül is kiemelkedik az új gyorszáró funkció, amivel a vékony vágólemezeket csavarokkal történő rögzítés nélkül, pillanatok alatt fogathatunk a helyükre. Az eszköz egyébként megfelel a piac talán legszigorúbb biztonsági előírásainak: a német ETEM-től (Energie Textil Elektro Medienerzeugnisse) GS besorolást kapott.

A Heidelberg a gyors, önálló, precíz csomagolóanyag-gyártás érdekében a Diana Smart Speed hajtogató- és ragasztógépet ajánlja a stancolója mellé. Ez a rendszer nem kevésbé lenyűgöző: a gyártó rövid igazítási és csökkentett készenléti időt, 33 százalékkal növelt teljesítményt, percenként 600 méteres (elektronikusan szabályozható) sebességet, valós idejű vizsgálatot és Braille-szerszámkiegészítőt ígér hozzá.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -