Megjelent a Print&Packtech szaklap 2023. II. száma

Az innovációk jelenthetik a turbót

Az innovációk hajtják a nyomda- és csomagolóipar motorját. Ahogyan azt a XXX. Nyomdász Vándorgyűlés, a Print Meet tematikáján is láthattuk, a robotizálás és a mesterséges intelligencia használata nagy jelentőséggel bírhat ezen ágazatokban.

A szakképzett munkaerő hiánya, a gazdasági nehézségek és az ellátási lánc töredezettsége alternatívák irányába indítja a legtöbb iparágat. Az aktuális kérdések mellett az olyan jövőálló technológiák, megoldások bemutatását irányoztuk elő ebben a lapszámunkban, amellyel hatékonyabbá válhat a gyártás.

Az egyik legaktuálisabb és legolvasottabb kérdést egyértelműen a közelmúltban bevezetett EPR alkotja. Emiatt több tartalmat is megosztunk a szakma szereplőivel, hogy minél tájékozottabban nézzenek a jövőbe. Emellett számos újdonságról és fejlesztésről írunk, de nem lehet elmenni amellett sem, hogy 75 éves születésnapját ünnepli idén a PNYME, illetve 2024-ben ismét megrendezésre kerül a nyomda- és papíripar legfontosabb szakvására, a drupa – ennek apropóján beszélgettünk Sabine Geldermannal, a kiállítás igazgatójával.

Némethi Botond, főszerkesztő

- Hirdetés -