Hogyan változtatja meg a mesterséges intelligencia a nyomdaipart? Betekintés a kulisszák mögé a FLEXO SYMP konferencián

A 2024-es évet a FLEXO SYMP konferencia nyitotta. Az idei rendezvény fő szponzorai a nilpeter, flexoclean és az Euto Top Grafix Kft. voltak. Az eseményen naprakész információkkal gazdagodhattak a szakmai érdeklődők a keskenypályás címke és hajlékony falú csomagolóanyag-gyártás és -tisztítás területének újdonságaival kapcsolatban.

A PNYME szervezésében már szinte megszokottá válik, hogy terítéken van a mesterséges intelligencia és annak hatásai a nyomdaiparra. Emellett a flexó nyomdák digitalizációjáról is részletesen értekeztek az előadók, a résztvevők pedig megismerkedhettek a transzformációs folyamat leglényegesebb trendjeivel.

Többek között előadást tartott Mészáros Beatrix a mesterséges intelligenciáról. A marketing szakember a fogalmi háttérrel kezdte prezentációját, majd a technológia gyors fejlődéséről és várható hatásairól beszélt a kreatív iparágra. Mészáros Beatrix kiemelten foglalkozott a nyomdaipar előtt álló kihívásokkal és bemutatta a lehetséges stratégiákat a versenyképesség megőrzésére.

A hagyományokhoz híven üzemlátogatásokkal tették még szakmaibbá a programot. Az idei helyszínek a kimagasló innovációról és sokoldalúságáról híres Druk-ker Kft. és a hazai flexó nyomóforma-készítés egyik legmeghatározóbb és legdinamikusan fejlődő vállalkozása, a Perfekt&Design Kft. voltak.

Print&Packtech

- Hirdetés -