Kiváló technológiai háttér a vágási/marási feladatok elvégzéséhez

A CNC maróasztalok alkalmazása a csomagolási, signage és display piacok számára előnyös megoldásokat kínál. A MultiCam kiváló ár-érték arányú digitális vágó/maró rendszert kínál. A széleskörű felhasználási területeknek köszönhetően bármilyen méretű üzemet képes tá­mogatni a fejlődésben. A vállalkozások fokozott teljesítménynöve­kedést érhetnek el a MultiCam által, amely egyértelművé teszi a digitális befejezés létjogosultságát az iparban. Magyarországon a APEX3R gép a Fortuna Digital Kft. kínálatából rendelhető.

A professzionális használatra szánt CNC vágó/maró asztalok kiválasztásakor számos különböző tényezőt érdemes figyelembe venni, amelyek közvetlenül be­folyásolják a gép teljesítményét, felhasználhatóságá­nak sokoldalúságát és az egyszerű kezelhetőségét.

UNIVERZÁLIS MEGOLDÁS

A pontos kivitelezés elsődleges a professzionális CNC vágó/maró berendezések esetében, ugyanis a műszaki tényezők közvetlenül befolyásolják a megmunkált termék minőségét, a konzisztenciát és a bonyolult geometriák előállításának képességét.

Az APEX3R CNC vágó/maró asztal kiváló, hosszú élet­tartamot biztosító alapanyagokból készült, amelyek a munka során minimalizálják a vibrációt, ezáltal pontos munkák készíthetők vele. Az EZ Control kezelőfelület által a munkavégzés gyorsan és egysze­rűen történhet. A háromtengelyes vezérlőrendszer biztosítja a minőség ellenőrzését, hogy a lehető legprecízebben elvégzett vágásokkal és marásokkal készüljenek a munkadarabok. A berendezés opcionális tartozéka az automata szerszámváltó, amely gyorsabbá teszi a munkadara­bokon végzett vágási és marási feladatok elvégzését, ugyanis akár 22 különböző fejet is képes kezelni. A szerszámok az anyagok széles palettájának megmun­kálására képesek, többek között gumi, műanyag, fa, kompozitok, textíliák és fémek. Bár rendkívül széles a felhasználási területe, leginkább táblák készítéséhez, valamint famegmunkálásához alkalmazzák.

A MultiCam APEX3R a teljesítményt ötvözi a pontos­sággal, s akár 4,953 centiméter/perces megmunkálási sebességet is képes produkálni.

SZÁMOS LEHETŐSÉG MÁR ALAPFELSZERELTSÉGGEL IS

Az APEX3R CNC vágó/maró megoldás alapfelszerelt­séggel is számos olyan funkciót tartalmaz, amellyel hatékonyan végezhetők a különböző megmunkálási feladatok. Többek közt ide tartoznak a 25 milliméte­res lineáris golyóscsapágyas profilsínek, a korlátlan fájlméret-átvitel, az AC szervóhajtásrendszer és az EZ vezérlőrendszer. Az opcionális kiegészítőkhöz tartoznak a vákuumasztal, a szivattyúk, a 4 LE-től 13,3 LE-ig terjedő orsóteljesítmény, a lineáris automata szerszámváltó, a fémek vágásához hűtőrendszerek és a porgyűjtő opciók.

A berendezések 10 és 13 centiméter közötti vas­tagságú anyagok megmunkálására alkalmasak. Különböző asztalméretben kaphatók: 135×254 centiméteres 103-as modell, 160×307 centiméteres 204-es modell, 210×307 centiméteres 304-es modell és a 264×370 centiméteres 405-ös modell.

MEGHATÁROZÓ TELJESÍTMÉNY

Az orsó teljesítménye közvetlenül befolyásolja a vágási hatékonyságot, az anyagleválasztási se­bességet és a felületkezelés minőségét. A magas for­dulatszámon működő orsó ideális választást jelent a sokoldalú professzionális alkalmazáshoz.

A könnyebb anyagok megmunkálásához elegendő az alacsonyabb 1-3 LE teljesítmény, ami 0,75-2,2 kW-nak felel meg. Ám a keményebb matériák esetében – mint például keményfa és fém – 5-10 LE, azaz 3,7-75 kW vagy ennél nagyobb orsóteljesítményre lehet szükség.

SZERSZÁMCSERE A PRODUKTIVITÁS JEGYÉBEN

Az automata szerszámcserélő rendszer a hatékonyságot irányozza elő, ugyanis az átfutási idő jelentősen lerövidül a használata által, így növekszik a termelékenység. E funkció elengedhetetlen a professzionális használat esetében, mivel hatást gyakorol a gép produktivitására és a gyártás rugal­masságára.

LEHETŐSÉGEK A DIGITÁLIS HÁTTÉRBEN

A vágó/marógépek esetében ma már elengedhetetlen, hogy kompatibilisek legyenek a legnépszerűbb szoftverekkel, amelyek támogatják a szabványos fájl-

formátumokat, így például a DXF, DWG, AI, PDF és a G-code. E tulajdonság biztosítja a zökkenőmentes munkavégzést, hiszen a tervezéstől a kivitelezésig támogatja a folyamatot. A széleskörű szoftverkom­patibilitás lehetővé teszi a gyors és egyszerű munka­végzést, így a digitális tervekből hamar megmunkált termék készül.

ÜZEMBE HELYEZÉS ÉS TÁMOGATÁS

A kiváló minőségű APEX3R vágó/maró asztal mellé hatékony és megbízható partner a Fortuna Digi­tal Kft. Az együttműködés lehetővé teszi, hogy az esetlegesen felmerülő problémákra vagy meghibá­sodásokra gyors választ kapjanak a felhasználók.

Fortuna Digital Kft.

- Hirdetés -