Automatizált ragasztással a hatékonyság érdekében

A kézi ragasztás immár a múlté! Az automatizálás ezt a folyamatot is elérte, és tökéletesre fejlesztett megoldá­sokat kínál a piacon. A FELIX GLUER® berendezéseivel növekszik a hatékonyság és a kiszámíthatóság, emellett pedig a költségek csökkennek. A Fortuna Digital kínálatában megtalálhatók a csúcskategóriás ragasztógépek.

A megoldások tulajdonságairól és az ezekhez kapcso­lódó lehetőségekről beszélgettünk Dominik Jaworski­val, a FELIX GLUER® termékmenedzserével.

Milyen alkalmazásokra használhatók a FELIX GLUER® megoldásai, illetve gépeitek felhasználásával milyen előnyök realizálhatók?

Először is röviden a vállalatról: a FELIX GLUER® ra­gasztási folyamatok automatizálására szakosodott, s globális szinten kínálja megoldásait. Az általunk gyár­tott ragasztóplotterek széles választékával szinte bár­milyen típusú anyag ragasztható, a csomagolásoktól kezdve a POS és POP displayeken és a habokon át a különböző ipari termékekig. Olyan ragasztási tech­nológiával dolgozunk, amely lehetővé teszi a hideg és meleg ragasztó egyidejű és azonos munkafolyamat­ban történő felvitelét. Ez a forradalminak mondható eljárás az eladásaink folyamatos növekedéséhez és világszerte több mint 150 gép telepítéséhez vezetett. Ami megkülönböztet minket a többi vállalattól, hogy kreatívan gondolkodunk, és mindig az ügyfeleink igé­nyeinek meghallgatására, illetve megvalósítására tö­rekszünk. Ötleteinket minden esetben prezentáljuk a kezelőknek, a műszaki személyzetnek és a terme­lésvezetőknek, hogy olyan eszközöket adjunk a kezük­be, amelyeket az összes dolgozó átlát, és hatékonyan tud ezekkel dolgozni. Ez a megközelítésünk, valamint az eddig megszerzett tapasztalatunk lehetővé te­szi számunkra, hogy olyan technológiát fejlesszünk ki, amely forradalmasítja a ragasztást az iparágban. A birtokunkban lévő ismeretanyag alapján és az ügy­feleinkkel való szoros együttműködésnek köszön­hetően folyamatosan fejlesztjük a ragasztóplottere­inket. Hogy mi jellemzi ezeket a gépeket? A könnyű kezelhetőség, a pontosság és a költséghatékonyság termékeink legfontosabb ismérvei. A berendezése­ink által optimalizálható a termelés, és csökkenthe­tők a felmerülő költségek.

Említetted, hogy a FELIX GLUER® vállalatánál dolgozókat a kreatív gondolkodás és az ügyfélorientált működés jellemzi. Mit tapasztalsz a cégen belül, hogy érzékeled ezt az itt töltött időd során?

Immár több mint egy éve dolgozom a Felix Labnál. Rendkívül szeretem a munkámat, ugyanis rengeteg pozitívan gondolkodó emberrel vagyok körülvéve itt. A FELIX GLUER® egy olyan vállalat, amely nagy hangsúlyt fektet a folyamatos fejlődésre, s ez annak köszönhető, hogy aktívan együttműködünk az ügy­feleinkkel, ezáltal érdekes megoldásokat hozhatunk létre. Tulajdonképpen ez a titka annak, hogy növelni tudjuk a ragasztási folyamat hatékonyságát.

Milyen feladatokat látsz el a vállalatnál, ezek hogyan járulnak hozzá a FELIX GLUER® sikerességéhez?

Termékmenedzserként dolgozom a vállalatnál, to­vábbá a partnerek támogatását végzem. Ez utóbbi azt jelenti, hogy ellátom őket a szükséges ismeretek­kel, amelyek elengedhetetlenek a hatékony munka­végzéshez. Emellett közvetlen értékesítést is végzek azokon a területeken, ahol még nincsenek disztribú­toraink. A klasszikusnak mondható feladatokat látom el, azaz megbeszéléseket tartok az ügyfelekkel, vala­mint gyártási teszteket is végzek, amelyek prezentál­ják a ragasztóplottereink hatékonyságát.

A FELIX GLUER® sikeres együttműködést folytat a Fortuna Digital cégcsoporttal. Most pedig Magyarországon mutathattad be a megoldásaitokat. Hogy értékeled az itt töltött időszakot?

Csakis szuperlatívuszokban tudok beszélni az itt töltött időről, illetve a magyarországi Fortuna Digi-tal csapatáról. Számos érdekes bemutatót tartot­tunk közösen az itteni leányvállalat munkatársaival. A prezentált megoldásaink rendkívül pozitív fogad­tatásban részesültek, s úgy gondolom, hogy a világ más részeihez hasonlóan a magyar ügyfelek is látják a FELIX GLUER® fő előnyeit: többszörösen gyorsabb gyártási folyamat, rugalmas munkavégzés, könnyen kezelhető eszközök, rendkívül pontos és megismé­telhető ragasztófelvitel.

Számokban hogyan határozható meg a FELIX GLUER® ragasztóplotterek használata?

A plotteres ragasztás akár négyszer gyorsabb, mint a hagyományos, kézzel végzett folyamat. Ráadásul a ragasztóplotterek képesek akár egyszerre forró, olvasztott ragasztót és PVA-ragasztót is felhordani az egyes elemekre. Ügyfeleink már megerősítették, hogy amióta a kézi ragasztásról áttértek a plotteres ragasztásra, a forró olvadékragasztó fogyasztásuk 40-60 százalékkal csökkent. A FELIX GLUER® növeli a termelés hatékonyságát, így a szakképzett mun­kaerő felszabadulhat, és bevethetők más feladatok elvégzésére.

fortuna-digital.com/hu

- Hirdetés -