Változó napilap piac – Bezár egy kecskeméti nyomda

A Ringier Hungary kiadó kecskeméti, Mindszenti körúti nyomdájának – az egykori Szilády Nyomdának – a bezárásáról adott hírt a Kecsup.hu hírportál hasábjain Hraskó István. A lap értesülése szerint a vállalat már megkezdte és hamarosan a végéhez is ér a géppark leszerelésének és értékesítésének.

A Kecsup-nak adott információk szerint a Ringier Hungary kiadó azért szűnteti meg nyomdáját, mert a technológia és géppark fejlesztése hosszú távon gazdaságilag nem fenntartható, valamint a kor trendjeinek megfelelően a digitális irány erősítésére fordítanak nagyobb energiát.

A kiadó ekképpen nyilatkozott a kecskeméti portálnak: „A nyomdaüzem gépei kimondottan napilap gyártásra alkalmas berendezések, azonban a nyomtatott sajtótermékek iránt egyre zsugorodik a piaci kereslet. Ezért a saját fejlesztéssel szemben hosszú távon is az a megoldás a leghatékonyabb, ha egy korszerű technológiával működő külső nyomdai partnernél koncentrálódik egy jobb üzemkihasználtság. Számos más médiapiaci szereplőhöz hasonlóan ezt a döntést hozta meg a Ringier is.”

Az értesülések szerint harmincnégy dolgozó távozik a nyomdából, amelyre a kiadó azt a választ adta, hogy a folyamatos kommunikáció mellett a „lehető legtöbb segítséget” nyújtották kollégájuknak a jövőjükkel kapcsolatban. A Ringier Hungary kiadó hangsúlyozta: „Munkatársaink személyesen találkozhattak és egyeztethettek a Petőfi Nyomda, valamint a Győrben, Szegeden és Budapesten működő Mediaworks Nyomda HR vezetőivel.”

Kecsup.hu/Print&Packtech szaklap

- Hirdetés -