Kompakt signage és csomagológép a Kodaktól

Az amerikai cég forradalmian új berendezést jelentett be: magas minőségű csomagolást és kiskereskedelmi signage-gyártást ígér, egyetlen állomáson. Az Image Magazinban megjelent közleményük szerint tökéletes megoldást találtak olyan ipari nyomtatásban és digitális szolgáltatásokban utazó partnereik számára, akik bővíteni szeretnék Retail/POP és csomagolástechnikai kínálatukat.

A Kodak ASCEND Digital Press az első olyan elektrofotografikus nyomdagép a piacon, ami egyutas megoldást kínál akár nehéz nyersanyagok és fóliadekorációk hosszú átfutási idejű, prémium CMYK tartományban történő gyártására is. A gép rugalmasabb és produktívabb a hagyományos berendezéseknél: 572 m2/h sebességgel dolgoz fel akár 122 cm-es lapokat, ami 23 százalékkal nagyobb az átlagos B2-es méretnél.

Az ASCEND természetesen fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve született, így újrahasznosítható, élelmiszer-csomagolásra alkalmas, környezetbarát Kodachrome Dry festékekkel készült termékeket garantálhatunk a megrendelőknek. Ugyanezt a törekvést támogatja a csepp- és dörzsölésálló matt réteget képező PROSPER digitális, vízbázisú lakkozás is, ami várhatóan még az év végéig megjelenik.

A géppel egy időben bemutattak egy új felhőalapú platformot, a PRINERGY-t is. Ez a digitális környezet biztonságosabbá és termelékenyebbé tudja tenni az egész nyomdaipart, miközben a szegmens kis volumenben gyártó szereplői számára ugyanúgy megfizethető. A PRINERGY On Demand Access többek között gyártási előnézetet, szín- és fájlmenedzsmentet, biztonsági mentést kínál, sőt, a Prepress Portal külső fájlok feldolgozását, távolról kollaboráló ügyfelek hozzáférését és az online jóváhagyást is lehetővé teszi.

Jim Continenza elnök-vezérigazgató elégedetten nyugtázta, hogy a Kodak ASCEND Digital Press megjelenésével is bizonyították elkötelezettségüket a partnereik érdekei mellett, illetve újabb öles lépést tettek a teljes körű és kifizetődő nyomdai megoldások gyártása felé.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -