Világújdonság a hullámkarton dobozok precíz hajtogatásában

A kiváló minőségű hullámkarton dobozok esetében elengedhetetlenek a pontos belső és külső méretek. A hullám­karton hajtogatása azonban a karton típusától függően olyan problémákkal jár, mint például a hajtogatás törése, a hézagok és halszálkásodás. A Robatech, a ragasztófelhordó rendszerek svájci gyártója olyan rendszert fejlesztett ki, amely új módon kezeli ezeket a problémákat. A mottó: hajtogatás folyadékkal.

A szabadalmaztatott PerfectFold rendszer egy speciá­lis folyadékot visz fel a hajtásvonalakra anélkül, hogy érintkezne velük, és nyomot hagyna a hullámkartonon. Csökkenti a hullámkarton merevségét, így ezek ponto­san és kis erőfeszítéssel hajtogathatók. A visszahajtási erők csökkennek, ezáltal a hajtogatás gyorsabbá és

mindenekelőtt pontosabbá válik. A puha hajtásvonalak ugyanis biztosítják, hogy a kartonok mindig pontosan ugyanoda hajtódjanak, függetlenül attól, hogy a bordák hogyan helyezkednek el. A hajtogatás töréséből, a rések­ből és a halszálkásodásból eredő selejtek megszűnnek.

A PerfectFold segítségével a hajtogatott hullámkartonok megbízhatóan pontos belső méreteket biztosítanak, így az elemek gond nélkül beilleszthetők a dobozokba.

A PerfectFold könnyen kezelhető és gyorsan telepíthető a hajtogatott kartont ragasztó gépek mellé.

A SpeedUp hajlító folyadékot kifejezetten a Perfect­Foldhoz fejlesztették ki, mely már kapható a Robatech európai és törökországi képviseleteinél. További képvi­seletek is hamarosan csatlakoznak.

Robatech

- Hirdetés -