Magasabb szintre emeli a Tetra Pak a kizárólag Magyarországon gyártott Tetra Recart csomagolását

A Tetra Pak fejlesztéseinek középpontjában mindig a praktikus és minőségi megoldások és fenntarthatósági törekvések álltak. A vállalat kizárólag Magyarországon gyártott csomagolása, a Tetra Recart, olyan sokoldalú karton alapú csomagolás, amely nemcsak a benne tárolt élelmiszer eltarthatósága, de a körforgásos gazdasághoz való hozzájárulása miatt is kedvelt választás. A budaörsi Tetra Pak gyárban most pedig újabb szintre emelik a Tetra Recart csomagolás fejlettségét, egy új nyomtatási technológia bevezetése által.

Az élelmiszercsomagolás alapkövei: eltarthatóság, praktikusság, fenntarthatóság

A Tetra Pak, a világ egyik vezető élelmiszer-feldolgozó és csomagolási megoldásokkal foglalkozó vállalataként jól tudja, hogy a kiskereskedők és élelmiszergyártók egyre jobban érdeklődnek az új, innovatív csomagolási megoldások iránt, melyek könnyen használhatóak, költséghatékonyak, növelik az eladásokat és kímélik környezetünket. A Tetra Recart tökéletesen illeszkedik a fogyasztók igényeihez is, amit friss kutatásaink is bizonyítanak, melyek szerint az emberek 79%-a a Tetra Recart csomagolást részesíti előnyben a hagyományos alumíniumdobozokkal és üvegekkel szemben. [1]

A zöldségek, szószok, levesek, gyümölcsök, bébiételek, készételek és állateledelek számára készült Tetra Recart a konzervdobozok szabadalmaztatása óta a legnagyobb áttörés, amit az élelmiszercsomagolásban elértek. A lézeres technikával lezárt doboz biztosítja, hogy bontatlan formában az ételek eredeti minőségükben akár két évig is eltarthatóak legyenek, emellett pedig könnyű nyitást, használatot és tárolást tesz lehetővé. Praktikus, négyszögletes formája által a Tetra Recart jelentősen kevesebb helyet foglal el, mint versenytársai, amely segíti a gyártók számára a hatékony és gazdaságos raktározást és szállítást, változatos kiszereléseinek köszönhetően pedig könnyedén megfelel a sokszínű igényeknek és termékkategóriáknak.

A csomagolás összetételének köszönhetően egy fenntartható alternatívát nyújt a vásárlók számára, s válasszal szolgál az élelmiszerpazarlás problémájára is. Emellett hozzájárul a fenntartható, körforgásos gazdaság létrejöttéhez. Teljes élettartamra vonatkozó szén-dioxid-kibocsátása ugyanis 81%-kal alacsonyabb, mint az alumíniumdobozoké, s négyszer kevesebb fosszilis hulladékot hagy maga után. A Tetra Recart pedig mintegy 70%-a kartonból készül, amely megújuló és felelősen kezelt, FSC™ tanúsítvánnyal rendelkező erdőkből és más ellenőrzött forrásokból származik

Innovációval emelik még magasabb szintre csomagolást a budaörsi gyárban

A tavaly 30. évfordulóját ünneplő gyár a számos fejlesztésnek és beruházásnak köszönhetően mára megközelítőleg évi 2 milliárd csomag gyártásáért felelős és 46 országba biztosítja a termékek szállítását.

„Budaörsi létesítményünk az első naptól kezdve kiemelkedő szerepet tölt be vállalatunk életében. Kiváló elhelyezkedésének és fejlettségének, illetve képzett munkatársainknak köszönhetően a magyarországi gyár jelentős mértékben hozzájárult a Tetra Pak sikeréhez.” – mondta Wojciech Tatar, a Tetra Pak Kelet-Európáért felelős Tetra Recart menedzsere.

A Tetra Pak számára az is fontos, hogy már meglévő megoldásait is folyamatosan fejlessze. Ezzel összhangban Budaörsön hamarosan elérhetővé válik egy új, a Tetra Recart számára készült nyomtatási technológia is. Ennek segítségével az ügyfeleknek lehetősége nyílik arra, hogy a korábbiaknál is egyedibb kartondobozokat tervezzenek, melynek köszönhetően még hatékonyabb módon különböztethetik meg termékeiket versenytársaiktól, s igazán kitűnhetnek a boltok polcain.

A budaörsi üzem egyébként más szempontból is kiemelkedik a Tetra Pak gyárai közül. Az Európa szívében található létesítmény felszereltsége 2022-ben ugyanis egy új nyomdagéppel is bővült, 20%-os kapacitásnövekedést biztosítva a magyarországi telephelynek. A következő generációs berendezés hozzájárult a hazai gyár hatékonyságának növekedéséhez és az energiafogyasztás, valamint a gyártási és technológiai hulladék mennyiségének csökkentéséhez. A budaörsi üzem jelenleg több, mint 500 alkalmazottal a vállalat egyik legfontosabb gyártóegységének számít.

A Tetra Pakról további információk a www.tetrapak.com oldalon találhatók.

[1] Tizenkét kvantitatív kutatás, melyet 2014-2018 között végeztek, 2970 válaszadó bevonásával.

- Hirdetés -