Digitalizáció, automatizáció és fenntarthatóság – ezek határozzák meg a nyomdaipar jövőjét

A drupa a nyomda- és papíripar legnagyobb eseménye, ahol a szakma legfrissebb trendjei és technológiái kerülnek bemutatásra. Sabine Geldermann, a drupa kiállításigazgatója a szaklapunknak adott interjújában elmondta, hogy az ágazat digitalizációval és folyamatos fejlődéssel válaszol a piaci változásokra.

A drupa főszerepet szán a fenntarthatóságnak, a körforgásos gazdaságnak, a digitalizációnak, az automatizálásnak, az ipar 4.0-nak és a mesterséges intelligenciának. Ezek a témák nemcsak jelen vannak, de a közeljövőben még intenzívebb befolyással bírnak az iparág fejlődésére. A kiállítás lehetőséget kínál a résztvevőknek, hogy részletesen megismerjék ezeket a kulcsfontosságú területeket, amelyek segíthetik a hatékonyabb és környezetbarátabb működést.

A magyar vállalatok és szakemberek mindig nagy érdeklődést mutattak a drupa iránt, és a 2024-es kiállításon is aktív részvétel várható tőlük. A Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesülettel való jó kapcsolatnak köszönhetően a magyar résztvevők jelenléte biztosított a kiállításon.

Print&Packtech

- Hirdetés -