Hullámkarton dobozgyártás a KOLBUS BX Motion Pro-val

A KOLBUS cég új fejlesztése, a BX Motion Pro dobozgyártó gép új lehetőségeket kínál a hullámkartonból készülő dobozgyártás kivitelezéséhez.

Csomagolásra, főleg a környezetet kímélő csomagoló­anyagokra egyre nagyobb a kereslet, és a különböző csomagolások megtervezése széles skálán mozog. Annak érdekében, hogy a gyártók jobban tudjanak al­kalmazkodni a várható követelményekhez, a KOLBUS az új BX Motion Pro hullámkarton dobozgyártó gépet ajánlja ügyfeleinek, mely egy olyan berendezés, amely képes lépést tartani a hatékony termelés elvárásaival. A hullámkarton dobozgyártás folyamatához használt gép moduláris felépí­tésű. Minden modul testre szabható. A konstrukció során a KOLBUS nagy hangsúlyt fektetett a robosztus vázszerkezetre és a masszív, motoros szerszámokra, így akár 15 mm vastagú hullámkarton is feldolgoz­ható a géppel. Az új szervo- és meghajtási technoló­giának köszönhetően a beállítási folyamat minden egyes formátumváltás esetén 60 másodpercen belül elvégezhető. A gép érintőképernyőn, vagy akár ERP rendszeren keresztül is beállítható. Új dobozgyártói igények esetén nem kell új gépbe beruházni, hiszen a KOLBUS új moduláris gépkoncepciójának köszönhe­tően a gép bővíthető.

LÁSSUNK EGY KONKRÉT GYÁRTÁSI PÉLDÁT

Egy felhasználó megvásárolja az új BX Motion Pro hullámkarton dobozgyártó gépet, és elkezdi a do­bozgyártást, egyelőre BC 2.9 hullámkarton vastag­ságig. A legfeljebb 8 mm vastagságú hullámkarton dobozok jó minőségű gyártásához 100 mm átmérőjű szerszámokkal dolgozunk. A gép rendelkezik pozitív és negatív bígelő szerszámokkal, továbbá hosszanti és kereszt vágó szerszámmal, mely a hullámkartont a kívánt formátumra vágja. Ezen kívül a berendezés tartozékai a hulladék eltávolító, a bígelő és réselő egységek. Amennyiben a későbbiekben az igények megváltoznak, és többnyire 7 rétegű (3 hullám) hul­lámkartont kell feldolgozni, a felhasználó az eredeti gépi elrendezésen belül bővítheti a berendezést egy 180 mm átmérőjű szerszámmodullal. Ez az egyszerű bővítés a dobozgyártó gép minden egyes funkcionális egységénél lehetséges, beleértve a vágást, bígelést, réselést és hulladékeltávolítást végző modulokat is. A digitális nyomtató modul ugyanígy képes alkal­mazkodni az igényekhez, így 1 darab 140 mm széles nyomtatófejről akár 8 nyomtatófejre bővíthető, amelyek külön-külön vagy összekapcsolt egységként képesek akár egyetlenegy nagy kép elkészítésére. To­vábbá inline ragasztás, fogófül és kontúrok kimetszé­se is lehetséges és opcióként automatikus kartonív adagolás szintén elérhető. A gép max. 2.600 mm x 6.000 mm ívméretet képes feldolgozni, valamint opci­onálisan duplaprodukcióra is képes.

A KOLBUS magyarországi képviselete, a Prosystem Print Kft. szívesen ad bővebb felvilágosítást a gépről.

prosystem

- Hirdetés -