Az ANY Nyomda növekvő export árbevételről adott jelentést

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 2023 első negyedéves időközi vezetőségi beszámolója fontos információkat tartalmaz a vállalat pénzügyi és üzleti teljesítményéről. A jelentés szerint a nettó árbevétele 11,2 milliárd forint volt, ami 4 százalékkal alacsonyabb az előző év azonos időszakához képest. Az export árbevétele viszont emelkedett, elérve a 4,8 milliárd forintot, amely a teljes árbevétel 43 százalékát teszi ki. A konszolidált EBITDA 1,451 milliárd forint, az üzemi eredmény 863 millió forint, míg a konszolidált tárgy időszaki eredmény 474 millió forint.

A társaság három fő üzleti szegmensének árbevétele a biztonsági termékek és megoldások 4,421 milliárd forint, a kártyagyártás és megszemélyesítés 3,167 milliárd forint, valamint a nyomtatványgyártás 2,853 milliárd forint.

Az export teljesítménye különösen erős volt a biztonsági termékek és megoldások területén, ahol az árbevétel 1,148 milliárd forintra nőtt. A kártyagyártás és megszemélyesítés exportja 857 millió forint volt.

Pénzügyi szempontból a működési tevékenységből származó nettó pénzforgalom -213 millió forint, a befektetési tevékenységből -271 millió forint, míg a finanszírozási tevékenységből származó pénzeszközváltozás 525 millió forint volt.

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. története 1851-re nyúlik vissza, és ma Magyarország egyik vezető biztonsági nyomdája. A cégcsoport kilenc társaságból áll, és a részvényeit 2005 óta jegyzik a Budapesti Értéktőzsdén. Stratégiájuk a biztonságos személy- és termékazonosításra, valamint a fizetést támogató termékekre összpontosít, céljuk a digitális megoldások szélesebb körű bevezetése.

Végül a vállalat különböző kockázatokat, mint az árfolyam, kamat, likviditási és hitelezési kockázatokat kezeli, hogy stabil és eredményes működést biztosítson.

Print&Packtech

- Hirdetés -