A HP bemutatja az Indigo 200K nyomdagépet

A vállalat bemutatta az új HP Indigo 200K digitális nyomdagépet, amelyet arra terveztek, hogy a rugalmas csomagolóanyagok területén biztosítson kiváló megoldást jobb termelékenység, egyedi formatervezés, csökkentett energiafogyasztás és minimális hulladékképzés mellett – írja az Ink World.

Az új nyomdagépet a rugalmas csomagolások nyomtatására fejlesztették ki, s korábban már óriási sikereket ért el a digitális technológiának köszönhetően. Világszerte 300 darab HP Indigo 25K nyomdagépet telepítettek. Az új, 5. széria akár 56 méter/perc sebességgel is képes nyomtatni. A berendezéssel növelhető a termelékenység, valamint kis példányszámú gyártás esetében is kiváló eredményeket produkál.

„A HP Indigo 200K olyan digitális nyomdagép, amely kifejezetten a rugalmas csomagolások esetében használható, a berendezést a felhasználók igényei alapján tervezték, és kiszolgálja a címkézési és zsugorfóliázási iparágak növekvő szükségleteit is a szélesebb formátumnak köszönhetően” – mondta Noam Zilbershtain, a HP Indigo & Scitex alelnöke. „A rugalmas csomagolás növekvő piac, és mivel a HP Indigo ügyfelei sokkal gyorsabban növekednek, mint a piac, ezért nincs kétségem afelől, hogy a HP Indigo 200K digitális nyomdagép megnyitja az ajtót még több olyan flexó feldolgozó előtt, amely rá akar lépni a siker útjára, és ipar 4.0 megoldással kívánja bővíteni a gépparkját.”

Némethi Botond, Print&Packtech magazin

- Hirdetés -