Magyar cég, amely három kontinensre exportál

A nyomda- és csomagolóiparban, a piaci igényekhez igazodva, a kiváló minőségű szolgáltatások és se­gédanyagok kiemelten fontosak. A CNI Kft. alapanyagok, fóliák, ipari hígítók és festékek gyártására, illetve forgalmazására szakosodott. A specialitásaikat Kovács Tibor, a vállalat ügyvezetője mutatta be lapunknak.

„2005 óta foglalkozunk nyomdai segédanyagok­kal, magas színvonalú termékeket biztosítunk a partnereinknek. Széles termékportfólióval ren­delkezünk a dekortól a flexibilis csomagolásig. Az igazán nagy versenyelőnyünk a raktárkészle­tünkben rejlik, regionális szinten is kiemelkedő kapacitással rendelkezünk, ami a mobilitásunk kulcsa. Míg a nagyobb vállalatok csak hosszabb átfutási idővel tudják vállalni egyes termékek szállítását, addig ez nálunk néhány nap. S amiben még kiemelkedünk a nyomdaipari segédanyagok piacán, az a kutatás-fejlesztési laboratóriumunk, amely elősegíti, hogy a partnereinket e lehető legmodernebb anyagokkal szolgáljuk ki” – sorolja büszkén Kovács Tibor.

ÉLEN A TERMÉKFEJLESZTÉSBEN

A fejlesztési folyamat a partner bevonásával zajlik, aki elküldi a projektet a CNI részére. A laboratóri­umukban lefejlesztik a terméket 95-97 százalékig, majd elvégzik az ügyfél szimulált környezetében a teszteket, lefuttatják a biztonsági nyomtatást, és amennyiben kiváló működést eredményez, akkor indulhat el a gyártása.

„A tesztelést házon belül végezzük, ugyanis min­den technológiához biztosítani tudjuk a megfe­lelő környezetet. A szimuláció mellett a felület­nemesítést, laminálást, szakítószilárdság-tesztet és még sorolhatnám, mennyi műveletet vagyunk képesek házon belül végrehajtani. A célunk az, hogy a partnereink a gyors és pontos kiszolgá­lás által időt és erőforrást takaríthassanak meg. A procedúránk által minimálisra csökken a selejt­szám, ezért nemcsak az anyagi hátteret kell nézni, hanem azt is, hogy milyen nyomot hagyunk a környezetben” – magyarázza Kovács Tibor.

HATÉKONY TERMÉKEK GYÁRTÓI

A CNI ügyvezetőjének vegyészmérnöki múlt­jából adódóan a különböző anyagok tesztelése és kereskedelme alkotja a vállalat alapprofilját. Rengeteg fajta mosóanyagot gyártanak, tisztító­szereket, speciális lemosókat, amelyeket nemcsak a nyomdaiparban, hanem akár a gépgyártásban is felhasználnak a partnereik. A legfrissebb fej­lesztésük teljesen új szintre emeli az útfestésről alkotott képet. Vegyészeik olyan formulát fej­lesztettek ki a Dow szakértőivel, amelyhez nincs szükség oldószerre a felhordásnál, illetve erősebb kötőanyaggal rendelkezik, mint az oldószeres társai. A fejlett technológiának és magas minő­ségnek köszönhetően immár három különböző kontinensre is exportálnak hígítókat és lakkokat.

SZOLGÁLTATÁS FEJLESZTÉSE

„A szolgáltatásaink fejlesztésére is nagy hang­súlyt fektetünk. A tavalyi évben indítottunk bértisztítást, amelyet a partnereink nyomdái­ban végzünk. Auditáljuk a gyártást, valamint a hengereket gyors ügymenetben áttisztítjuk. Ez a szolgáltatásunk óriási népszerűségnek örvend, ugyanis nagy segítséget jelent a nyomdáknak a napi működésben” – taglalja Kovács Tibor.

A folyamatos termékfejlesztésnek köszönhetően egyre bővül a portfóliójuk. A kutatás-fejlesztés szegmensüket szintén ezen elvek szerint me­nedzselik. A családi vállalkozás sikerének egyik kulcsa, hogy képesek hitelesek maradni a piacon.

A CNI egyre erősebb az exportálásban, ugyanis a nyugat-európai országokban is felfigyeltek a kiváló minőségű alapanyagokra.

Némethi Botond, Print&Packtech

- Hirdetés -