Az ALDI megváltoztathatja a vásárlási szokásainkat a visszaváltható palackjaival

Az ALDI üzletekben új korszak kezdődik a visszaváltható palackok bevezetésével: a vásárlók mostantól megtalálhatják a polcokon az első, visszaváltási díjjal ellátott termékeket, elősegítve ezzel a környezettudatos fogyasztást és az újrahasznosítást – írj az NRGreport.

Az ALDI bevezette az új, visszaváltható palackokat tartalmazó rendszert, az úgynevezett DRS-rendszert (Deposit Return Scheme), amely a vásárlók számára lehetővé teszi, hogy az egyszer használatos PET, fém és üveg italos palackokat, valamint italosdobozokat visszavigyék, és megkapják a visszaváltási díjat. A magyarországi ALDI üzletekben már elérhetők az első visszaváltható termékek, köztük az Aqua+ márkájú szénsavmentes üdítőitalok, amelyek címkéjén fel van tüntetve a visszaváltási díjra vonatkozó logó és a díj összege. A visszaváltási díjat a vásárlók kuponként kapják meg, amely levásárolható vagy jótékony célra felajánlható.

A rendszer bevezetését a magyar jogszabályok is támogatják, amelyek értelmében a 400 négyzetméteresnél nagyobb eladóterű üzleteknek kötelező visszaváltó automatákat telepíteni. Az ALDI minden hazai áruházában üzembe helyezte ezeket az automatákat, így elősegítve az újrahasznosítást és a környezettudatos fogyasztást. A visszaváltási díjas termékek folyamatosan érkeznek az ALDI polcaira, a vásárlók pedig a csomagoláson és az ártáblákon látható információk alapján azonosíthatják őket.

Print&Packtech