A címkézés forradalmának lehetünk a szemtanúi

Az elmúlt évek nehézségekkel jártak az ellátási láncok, a szabályozási változások és a fogyasztói igények területén. A gyártóknak rugalmasnak kell lenniük, hogy a dinamikus piacon versenyképesek maradjanak. Ahhoz, hogy a változó trendekkel lépést tudjanak tartani a gyártók, el kell távolodniuk a széttagolt címkézési alkalmazásoktól, és a Packaging Technology Today által összegyűjtött szempontok szerint szervezzék a folyamataikat.

A Központosított felhőalapú platform lehetővé teszi számukra, hogy az összes nyomtatóeszközüket egy mindenre kiterjedő digitális felületről irányítsák. Egy ilyen címkézési megoldás számos nyomtatási technológiával összekapcsolható, a gyártók számára nagyobb rugalmasságot és skálázhatóságot biztosít.

A jelölő- és kódolóeszközöket – amelyek lézerek és spray-k segítségével szinte bármilyen felületre nyomtathatnak – számos ágazatban alkalmazzák, többek között az élelmiszer- és italgyártásban, a gyógyszeriparban és a fogyasztói csomagolt termékek területén. A mindennapi példák közé tartoznak a vonalkódok, a sorszámkódok és a lejárati vagy minőségmegőrzési dátumok. Ez számos előnnyel jár.

Először is, a jelölés és kódolás segít a gyártóknak a nyomon követhetőségi követelményeknek való megfelelésben. Másodszor, a jelölés és kódolás használható a termék eredetiségének bizonyítására, ami különösen fontos az orvostechnikai eszközök, a gyógyszerek és a luxuscikkek ágazatában.

A hamisított termékek elleni küzdelem kritikus fontosságú a márkák számára, mivel igyekeznek bizonyítani termékeik eredetiségét. 2021-ben csak az Amazon több mint 3 millió hamisított terméket azonosított, foglalt le és ártalmatlanított megfelelően, amelyeket a fogyasztóknak szántak eladásra.

Harmadszor, és talán ez a legfelismerhetőbb, a jelölés és a kódolás információt nyújt a termék frissességéről és lejárati idejéről.

A címkéző szoftverek területe izgalmas átalakuláson ment keresztül. A kézi működtetésű, különálló nyomtatókat felváltotta egy szabványosított és központosított platform, amely az összes címkézési követelményhez integrációs lehetőségeket kínál, és alkalmas minden eszköz kimenetének kezelésére a hő- és színes lézernyomtatástól kezdve a jelölő- és kódolóeszközökön át a vizuális ellenőrzőrendszerekig, a szerializációs megoldásokig.

Némethi Botond, Print&Packtech magazin

Comments (1)
Add Comment