Növeli kapacitását az egyedi címkéket gyártó Harangpack

Növeli gyártói kapacitását a termékcímkéket gyártó Harangpack Kft., a 286 millió forint értékű eszközfejlesztéshez 200 millió forint támogatást nyert el a cég a Gazdaságfejlesztő és innovatív operatív program (Ginop) Plusz pályázatán – közölte a társaság az MTI-vel.

A projekt részeként már több gépet beszereztek, köztük egy félrotációs ofszet címkenyomót, amellyel a Magyarországon elterjedt nyomdatechnikánál akár 80 százalékkal gazdaságosabban lehet egyedi kivitelű címkéket nyomtatni – ismertették.

A beruházást, amelynek része a dolgozók képzése is, 2023 decemberére zárják le. A fejlesztések nagymértékben hozzájárulnak a vállalkozás munkahelyeinek megőrzéséhez, illetve az 54 fős dolgozói létszám gyarapításához – ismertették.

A 2006-ban alapított kerekegyházi székhelyű Harangpack Kft. egyedi élelmiszeripari csomagolócímke és egyéb jelölőcímke gyártásával, továbbá előregyártott mérlegcímke gyártásával foglalkozik. Jelen vannak a hazai kézműves iparban is, például egyedi borászati, sörös- és kozmetikai címkék fejlesztésével és gyártásával.

Több mint 200 partnerrel dolgoznak a gyógyszeripar, húsipar-élelmiszeripar, vegyipar, étrend kiegészítők, fitness termékek, kézművesipar termék előállítói közül.

Magyarország legnagyobb tekercses öntapadó címkegyártó cégének árbevétele folyamatosan nőtt, 2019-ben 1,257 milliárd, 2020-ban 1,412 milliárd, 2021-ben 1,528 milliárd forint volt.

A cég 2021-es adózás utáni nyeresége 39 millió forint volt. A 2022-re tervezett árbevételük 1,9 milliárd forint – tudta meg az MTI a cégvezetéstől.

MTI

- Hirdetés -