Mélyhúzó csomagológép, amivel az élelmiszeripari, főként hús- és tejipari termékeket csomagolják

A magas minőségű csomagoló- és egyéb feldolgozógépek gyártása és szervizelése a fő profilja a Doroti Pack Kft.-nek. A társaság saját fejlesztésű berendezése a DorPack, amely prémium kvalitású csomagolást biztosít, illetve az egyedi igényekhez való illeszkedést és innovatív technológiai megoldásokat jelent ezen iparág szereplőinek. A SIRHA kiállításon mutatta be lapunknak a gépeiket Bakó-Pallang Dóra, a Doroti Pack HR és pénzügyi vezetője.

„A DorPack síkfóliás mélyhúzó vákuum cso­magológépeinket elsősorban a hús-, tej-, ba­romfi- és sütőipari cégek alkalmazzák. A SIR­HA kiállításon azt is bemutatjuk, hogy milyen csomagolásokat képes készíteni ez a gép, többek között szeletelt árukra kiváló, de frissen főzött kutyaeledellel is dolgoztunk már fagyasztásra előkészítve.

Viszont gyakran előfordul még az is, hogy autó­ipari beszállítók, szállodák, nagyüzemi konyhák és éttermek fordulnak hozzánk különböző cso­magolási feladatok megoldása érdekében. Ezek a gépek alkalmasak védőgázas csomagolásra, ami elősegíti, hogy az élelmiszereket jóval hosszabb ideig tárolhassák. A berendezéseket és a hozzájuk tartozó csomagolószerszámokat a megrendelő egyedi igényei szerinti méretben készítjük el” – magyarázza Bakó-Pallang Dóra.

A DorPack csomagológépek a legmodernebb költség- és munkaerő-hatékony berendezések. A vázuk minden esetben rozsdamentes acélból készül, ezáltal az élettartamuk hosszú, a műkö­désük pedig higiénikus. A gépek kialakíthatók lágy- és keményfóliás használatra, de akár azok kombinációjában, duplaszerszámos kivitelben is. A szerszámcsere ideje megtakarítható, és egy gombnyomásra más méretű és szerszámkiosztású csomagok készülhetnek.

A SIRHA kiállításra a Tipper Tie és a Schroeder partnereikkel érkeztek, amelyekkel a közelmúlt­ban indult el a partnerségi együttműködésük. E két gyártó szintén élelmiszeripari feldolgozógé­pek előállításával foglalkozik.

„A Doroti címkézőgépek saját tervezésű és gyár­tású berendezések, amelyek szisztematikus meg­oldásokat nyújtanak a csomagolástechnikai infor­mációhordozás területén. A csomagolt termékek adathordozása megoldott a gyártmányunk által, ugyanis képesek a különböző formájú és méretű árucikkekre címkét helyezni, a csomagok felső és alsó részére, vagy akár mindkét oldalra” – részle­tezte Bakó-Pallang Dóra.

Némethi Botond, Print&Packtech

- Hirdetés -