HP Inkspiration Awards-díjat kapott a Sipospack Kft.

A Sipospack Kft. küldetése, hogy komplex és innovatív csomagolási szolgáltatást nyújtson az élelmiszeripari szereplők számára.

Partnereiket a tervezéstől a megvalósításig támogatja. Rugalmas oldalfalú csomagolóanyagokat gyártó válla­latként célja, hogy az ügyfeleik termékei számára kivá­ló biztonsági és minőségi szabványok garantálásával készüljenek csomagolások.

A vállalat hisz abban, hogy a megbízható környezetba­rát megoldások jelentik a csomagolás jövőjét. Amel­lett, hogy újrahasznosítható és lebomló csomagolási lehetőségeket kínál, egyedülálló anyagokat biztosít a megoldások kivitelezéséhez.

Széles kínálatában megtalálhatók a nyomtatott vagy nem nyomtatott anyagok flexó- vagy digitális techno­lógiával egyaránt, amelyek nagy vagy kis példányszá­mú gyártáshoz használhatók. Emellett portfóliójukban megtalálható a vágóhegesztett vagy vákuumhegesz­tett párnatasak, oldalredős vagy talpredős tasak, Doy­pack tasak, amelyeket kérésre fejkartonnal, EU-lóga­tott füllel, ragcsíkos vagy akár ZIP zárással is legyárt a Sipospack.

„Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező családi vállalkozásként hiszünk a hosszú távú együttműkö­désben, amelyben a szakmai és a személyes értékek egyaránt fontosak” – mondja Sipos Balázs, a Sipospack marketingvezetője. „Folyamatosan keressük az új kihí­vásokat és alkalmazzuk a korszerű technológiákat, ez­által támogatjuk partnereinket helyi és globális szinten. Ez a filozófiánk segített abban, hogy a magyar csoma­golóipar jelentős szereplőjévé váljunk, és készen áll­junk az új kihívásokra. Ahogy a mottónk is erre világít rá: „Igazán nagyot csak együtt léphetünk előre!”

VILÁGVERSENYEN BIZONYÍTOTT

Az egyre fejlődő digitális nyomtatási technológiák új utakat nyitottak a csomagolás világában is, a HP Indi­go pedig minden évben meghirdeti a versenyt, hogy különböző szempontok szerint szemrevételezzék, ki hogyan tudja felhasználni gépeik sokrétű tudását. A világversenyen idén a Sipospack Kft. egyik terméke érdemelte ki az első helyet a hajlékony falú csomago­lóanyag kategóriában.

Már tizenöt éves ez a nagy presztízsű verseny, amit a HP Indigo minden évben meghirdet – ráadásul a világ minden tájáról lehet pályázni. A HP Inkspiration Awards-díjra többféle kategóriában lehet jelentkezni, a zsűri nemzetközi szakemberekből áll, és több száz beérkező pályaműből választ.

A címke, a flexibilis csomagolóanyag, hajlított karton vagy éppen a hagyományos marketing- és kereskedel­mi nyomtatás külön kategória, de azt is díjazták, ha egy csomagolás a fenntarthatóság szigorú előírása­inak felel meg, vagy hamisítás elleni védelem szem­pontjából különleges. A pályamunkáknál egy feltétel volt közös, azokat HP Indigo nyomógépen kellett elő­állítani. Leginkább arra voltunk kíváncsiak, mennyire széleskörűen, kreatívan lehet az Indigo nyomdagépe­ket felhasználni – magyarázza Kelemen Zoltán a HP Inc. Magyarország Kft. képviselője. – Ez a gép igen sokolda­lú felhasználást biztosít a nyomdák számára: az egyedi grafikájú csomagolóanyagtól a kis és közepes példány­számok gazdaságos előállításán át számos ellátási lánc kihívására adhat válaszokat, és magas minőség mellett képes nagy hozzáadott értéket nyújtani a termékgyár­tóknak. Az elbírálásnál is mindig a hozzáadott érték a legfőbb szempont, a csomagolás a funkcionális érték­nél képviseljen többet. Amire ez a gép képes, arra a hagyományos nyomdatechnika nem, ez a digitalizáció előnye, a pályázóknak is ezt kellett kihasználniuk.

CSOKIVAL GYŐZÖTT

A Sipospack Kft. a hajlékony falú csomagolóanyag ka­tegóriában indult – egy csokoládéval, méghozzá a már több díjat nyert kézműves csokoládé, a Barocco Cho­colates egyik termékével.

A HP Indigo 20000 digitális nyomógépen benyújtott pályamunka azzal vívta ki a zsűri figyelmét, hogy a négyféle ízesítésű vitamincsokoládék csomagolását 100%-ban újrahasznosítható, duplex (metalizált és matt) polipropilén szerkezetre nyomtatta a Sipospack Kft. – mondja Kelemen Zoltán.

Ezzel a technológiai megoldással, a magas nyomtatási minőséggel és a kreatív grafikával érdemelte ki a HP Inkspiration Awards 2022 elismerést. A Sipospack Kft. méltán hozta el az első díjat.

Sipospack Kft.

- Hirdetés -