Biztonságosabb élelmiszercsomagolás: a festékek kiemelkedő szerepe

Az élelmiszercsomagolás területe mindig új lehetőségekkel kecsegtet – írja az Ink World. Bár némi aggodalmat jelenthetnek a hőre száradó festékek és bevonatok az energiafelhasználás miatt.

Az új technológiák megjelenése és a szabályozásra vonatkozó erőfeszítések folyamatos növekedése miatt egyaránt figyelmet kell fordítani erre a területre. Az itt használt környezetbarát tinták és bevonatok növekvő népszerűsége látható a csomagolásiparban, különösen az élelmiszerek esetében.

Az e területen használt festéktechnológiák, például az UV és a LED metódusok alkalmazása fokozatosan növekszik az élelmiszercsomagolás esetében. Az alacsony migrációval rendelkező festékek iránti kereslet emelkedése szintén észrevehető, mivel azok képesek magas minőségű nyomtatást, tartósságot és ellenállást biztosítani az élelmiszerrel való közvetlen érintkezés esetén is. Az új szabályozások, például amit Németországban láthatunk, jelentős hatást gyakorolhatnak a hőre száradó festékek jövőjére az élelmiszercsomagolásban. A LED-es technológiára való áttérés olyan tendenciát mutat, amely növekedhet, mivel csökkenti a fotoiniciátor szintjét, és így alacsonyabb migrációt biztosíthat.

Print&Packtech