Az igény szerinti termelés jelenti a versenyelőnyt: az on-demand gyártás hozza a megoldást

Az intelligens on-demand gyártással kombinálva a Müller Martini Smart Factory jelenti a választ a nyomdaipar fenntarthatósági törekvéseire – nemcsak a szénlábnyomot csökkenti jelentősen, hanem a digitális átalakulást is elősegíti. A Müller Martini a gazdasági és ökológiai előnyöket a drupa 1B50-es standján és a 14-es csarnokban a drupa „touchpoint sustainability” elnevezésű rendezvényén mutatja be.

A német Bundesverband Druck und Medien (Szövetségi Nyomdaipari és Média Szövetség BVDM) számításai szerint Németországban az egy állampolgár által előállított összes nyomtatott termék szén-dioxid-kibocsátása az éves szénlábnyom kevesebb, mint egy százalékát teszi ki. A Müller Martini számára azonban fontos, hogy felelősséget vállaljon a nyomtatott termékek fenntarthatóságáért.

A Müller Martini három kulcsfontosságú működési területre összpontosít, ahol közvetlen hatást lehet elérni: a termelési helyszíneken végzett üzleti tevékenység, a gépek használata az üzemeltetésben, valamint az ökológiailag fenntartható üzleti modellek megvalósítása ügyfeleik számára. Tekintettel a Müller Martini gépeinek hosszú élettartamára, az ökológiai optimalizálás legjelentősebb lehetősége a papírfogyasztás csökkentésében rejlik, mivel a szénlábnyom nagy része e területen keletkezik. A Müller Martini Smart Factory akár egypéldányos darabszámtól képes egyedi nyomdatermékeket gyártani beállítási idő és indítási hulladék nélkül, a fenntarthatóság szellemének megfelelően.

Az on-demand gyártás előnyei ebben az összefüggésben egyértelműek, különösen a digitális nyomtatási rendszerekkel együtt. A nyomdai példányszámot a kereslethez igazítják – csak azt állítják elő, amit el is adnak.

Az igény szerinti termelés környezeti és gazdasági előnyei:

  • Hatékony erőforrás-gazdálkodás
  • Az energia- és erőforrás-fogyasztás csökkentése
  • A tárolási és munkaerőköltségek csökkentése
  • A termelékenység növelése
  • A tőkekötelezettség csökkentése
  • A likviditás növelése
  • A szénlábnyom csökkentése
  • A kezdeti közzétételi költségek csökkentése
  • Egyszerűsített újranyomtatás hiba esetén

Smart Factory

A grafikai ipar jelenlegi átalakulása rugalmas befejező megoldásokat igényel, rövid, automatizált átállási folyamatokkal és minimális hulladék képződésével. Itt lép be a Müller Martini Finishing 4.0 fejlesztési stratégiája. A munkamódosításokhoz nincs, vagy csak minimális beállításokra van szükség. Ez a beállítási támogatás időt takarít meg és minimalizálja a hulladék keletkezését. A Finishing 4.0 hozzáadott értéke az energia- és erőforrás-hatékonyságban is megmutatkozik. Az igény szerinti gyártás jelentős mennyiségű papírt, festéket, oldószert, vizet és energiát takarít meg, amelyek a nyomdatermékek szénlábnyomának több mint 95 százalékát teszik ki.

Ellenőrzött termelés

Ahhoz, hogy az egyes rendszereket hálózatba lehessen kapcsolni egymással, átfogó munkafolyamat-rendszerre van szükség, amely az összes műveletet összekapcsolja – a megrendelés elfogadásától a szállításig. A Müller Martini Connex munkafolyamat ma már a gyártási forgatókönyvek széles skáláját tudja leképezni, mint például a print-on-demand vagy a book-of-one. A Connex munkafolyamat a Smart Factory szíve. „A digitális átalakulás gyakorlati megvalósításához az adott vállalatra tökéletesen szabott munkafolyamatra van szükség” – mondja Adrian Mayr, a Müller Martini termékmenedzsment vezetője.

A Connex munkafolyamat biztosítja a szervezeti- (MES/MIS) és a termelési szint közötti hálózatba kapcsolást. Ez lehetővé teszi a gyártási visszajelzések valós idejű nyomon követését. A gyártás intelligens optimalizálásával az átállás és a papírhulladék további csökkentése érhető el, amelyek hozzájárulnak a hatékonysághoz és a fenntarthatósághoz.

A digitális átalakulás előmozdítása

A Müller Martini legtöbb rendszere felkészült a jövőbeli bővítésre a digitálisan nyomtatott termékek feldolgozásához szükséges komponensekkel. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a telepített rendszerek a helyszínen az aktuális piaci igényeknek megfelelően bővíthetők.

A Müller Martini gépek legújabb generációjának telepítése és a Connex munkafolyamat bevezetése segít az ökológiai lábnyom további csökkentésében, miközben a nyereséget növeli. A Müller Martini május 28-tól a drupa 1B50-es standján és a 14-es csarnokban a „touchpoint sustainability” rendezvényén mutatja be, hogyan működik mindez.

Müller Martini Kft.

- Hirdetés -