Vízbázisú festékek és modern technológiák – ilyen volt a drupa 2024

A legújabb nyomda- és csomagolóipari innovációkat mutatták be a drupa szakkiállításon Düsseldorfban. Az eseményen 160 országból mintegy 200000 vendég vett részt, köztük indiai, amerikai és kínai látogatók is.

Az innovációk közé sorolható a Flint Group által bemutatott új tinták és bevonatmegoldások is. A vállalat kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra. A drupán rántották le a leplet az EkoCure tintasorozatról, amely a hagyományos UV nyomtatásról az UV LED-re való átmenetet segíti, valamint bemutatta az élelmiszerekkel érintkező anyagokhoz tanúsított EkoCure Ancora festéktechnológiáját.

Emellett újdonságként hozta a DigiCoat lakkokat digitális címkenyomtatáshoz és a ONECode oldószeralapú festékeket rugalmas csomagolásokhoz. A papír- és kartonnyomdák számára a TerraCode Bio vízbázisú bevonattechnológiát és a Novasens P670 Prime nyomdafestéket kínálják.

Az Artience csoport pedig bemutatta az inkjet tintaportfólióját, beleértve az oldószeralapú, UV és UV-LED tintákat, valamint a vízalapú megoldásokat a csomagolási piacra.

Sign&Display magazin