Lapozzunk a könyvkészítés jövőjéhez: a Hunkeler ezzel a premierrel készül a drupán

A Hunkeler a drupa kiállításon mutatja be a világ első teljesen automatizált Starbook Sheetfolder megoldását. A premieren prezentált rendszer könyvblokkokat állít elő, amelyek további feldolgozásra kerülnek a ragasztókötőgépekben. A megoldás nagy teljesítményű digitális nyomdagépekhez tervezett nearline vagy inline termelésre készült, és a Hunkeler Starbook Digital Sheet Finishing családjának új fejlesztését képviseli.

A Hunkeler a drupa kiállításon mutatja be az újítást, amely a grafikai iparág vezető szakkiállítása Düsseldorf­ban. 2024. május 28-tól június 7-ig mutatnak be élő de­monstrációt a Müller Martini partnerénél, az 1. csarnok B50-es standján.

Az új, teljesen automatikus Hunkeler Starbook Sheetfol­der megoldás lehetővé teszi a digitálisan nyomtatott könyvek rendkívül gazdaságos előállítását akár egyetlen példányban A nagymértékben változó oldalszám, a köny­venként változó gerinchossz és a teljesen automatikus átállítás nagyfokú formátumbeli rugalmasságot biztosít a kis és közepes példányszámok esetében. A rendszer 4 oldalas, ragasztott könyvblokkokat állít elő egyetlen ívből, és a Müller Martini Vareo Pro ragasztókötőgépbe táplálja ezeket. A tökéletesen egyenes és lapos könyvblokkok ki­váló minősége a rendszert ideális megoldássá teszi puha és keményfedeles könyvek gyártásához. Az egyszerű működés, az alacsony karbantartási igény, a hordozók rugalmassága és az egyedi könyvblokkok akár 1000 tétel (köteg vagy egyedi könyv) óránkénti sebességgel, tökéle­tes FIFO (First In – First Out) sorrendben történő kiszállítá­sa új mércét állít a digitális könyvgyártásban.

SHEETFOLDER MODUL SF8

Az SF8 ívhajtogatóval a B3 formátumú nyomtatott ívek a kívánt végterméktől függően megfordíthatók, megfe­lezhetők és összehajthatók. Az íveket a modul bemene­ténél megmérik, és a feldolgozáshoz a pontos szögben igazítják. Új formátumra történő váltáskor a pozicionálás teljesen automatikusan történik a folyamatban lévő gyár­tás során – menet közben.

BOOK DELIVERY MODULE BD8

A BD8 könyvkiszállító modulban a szignókat igazítják, majd ragasztott könyvblokkokba tömörítik, összegyűjtik és kiadják. Az első osztályú könyvblokkok egyenként vagy egymásra helyezve hagyják el a modult, és a Müller Mar­tini Vareo Pro tökéletes ragasztókötőgépbe kerülnek.

A Hunkeler tíz gyártórendszert állít ki a drupán a külön­böző partnereinek a standján, neves nyomdai és befejező rendszerek gyártóival együtt. A Hunkeler a 8A csarnok A20-as standján egy automatizált megoldást mutat be a kereskedelmi nyomtatáshoz: a szórólapok, naptárak és hajtogatott brosúrák dinamikus gyártásához.

#Müller Martini