Kiemelkedő növekedést érhet el 2029-re a digitális nyomtatás

2024 számos változást tartogat a nyomdaiparban. Több fejlesztés történik, amelyekre figyelniük kell a vállalkozásoknak – írja a Meridan.

Az egyik meghatározó tényező a digitális nyomtatás terjedése. Ez az eljárás kényelmes, költséghatékony és hatékony módja a digitális alapú képek közvetlen kinyomtatásának különböző médiumokra, mint például papír, textil és műanyag. Az on-demand nyomtatás iránti növekvő kereslet és a testre szabhatóság igénye miatt a digital printing piaca 2024-ben várhatóan 33,43 milliárd dollár lesz, ami 2029-re 45,93 milliárd dollárra emelkedhet.

A fenntarthatóság is egyre fontosabb tényezővé válik a nyomtatási iparban. A vállalkozások olyan fenntartható gyakorlatokat alkalmaznak, mint például az újrahasznosítható anyagok használata és a hulladék csökkentése. Az egyéni nyomtatási igények kielégítésekor kevesebb felesleges anyagot kell kidobni. A változó adatnyomtatási képességek is jelentős változást hoznak az iparágban. A vállalkozások egyedi üzeneteket hozhatnak létre az egyéni címzettek számára, ezáltal személyre szabottabbá téve a nyomtatott anyagokat.

Az előrehaladott tintasugaras technológia is egyre népszerűbbé válik, kiváló minőségű nyomatokat kínálva gyorsabb sebességgel és alacsonyabb költséggel állíthatnak elő. A digitális címkéző nyomtatók lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy saját kezükben tartsák a címkézési folyamatot, gyorsabb és költséghatékonyabb eredményeket elérve.

Print&Packtech