A Heidelberg fegyvere a gyengélkedő gazdaságban: ezt tervezik a drupán

A Heidelberg válaszol a gyenge gazdasági környezet hatásaira. Például egyes helyszínein rövidített munkaidőt vezetett be – írja a Print Week.

A gyenge gazdasági környezetet – különösen az EMEA és Észak-Amerika – a Heidelberg azzal magyarázta, hogy magasak a kamatlábak, illetve az ügyfelek az új felszerelések megrendelésével kivártak.

A Heidelberg nem állt meg az innovációval, a drupa szakvásáron például a Speedmaster XL 106 Highspeed fejlesztésüket is bemutatják, ami 21000 ív/óra sebességre is képes.

„Mivel a rövidített munkaidőt több helyszínen is folyamatosan igazítjuk a működési követelményekhez, nehéz előre jelezni a pontos mértékét. Jelenleg három hónapra tervezett és jóváhagyott a rövidített munkaidő” – közölte egy szóvivő a Print Weekkel.

„A Heidelberg szembenéz a megváltozott alapfeltételekkel, gyorsan cselekszik a növekvő költségek és a visszafogottabb megrendelési szám ellensúlyozása érdekében. Ráadásul az értékteremtő program már ebben a pénzügyi évben körülbelül 60 millió euróval járul hozzá a szabad cash flow-hoz – mondta Tania von der Goltz pénzügyi vezérigazgató-helyettes.”

Print&Packtech

- Hirdetés -