A biztonságos csomagolás titka

Az Enflex bemutatja a Volpak berendezését, amely egy új, a gyógyszeriparnak szánt gép: PHS, amelyet különböző modellekben kínálnak egy olyan ágazat igényeinek kielégítésére, amely a rugalmas csomagolást és különösen a stick-pack formátumot a „quality by design” koncepció ideális példájának tekinti a gyógyszerek egyre biztonságosabb bevételi módjai tekintetében – írja cikkében a Packmedia.

A gép – amely az egészségügyi és háztartási felhasználásra szánt egyadagos stick-packok gyártására és csomagolására szolgál – olyan gyártási teljesítményt garantál, amely a konfigurációtól függően elérheti a percenkénti 1800 csomagolást, ugyanakkor megfelel a fenntarthatósági követelményeknek is, a csomagolóanyag-felhasználás 42 százalékos csökkentésével a jelenleg a piacon lévő egységekhez képest. Emellett szervomotoros energia-visszanyerő rendszerrel is fel van szerelve, amely lehetővé teszi az energiaköltségek megtakarítását.

A PHS többsávos (14-24 sávos) elrendezésben kapható, és a gyártási igények alapján konfigurálható. Típustól függetlenül minden modellre jellemző a csökkentett elrendezés, ami lehetővé teszi a korlátozott gyártási terekben való használatot. A formátumváltási műveletek is egyszerűek minden gépen: gyorsan és speciális szerszámok nélkül elvégezhetők, ami a PHS gépet ideálissá teszi a harmadik fél beszállítói számára.

A PHS a Coesia Digital által kifejlesztett Optimate HMI-vel van felszerelve. Ez egy olyan vezérlőpanel, amely a könnyű kezelhetőséget fejlett vezérlési funkciókkal ötvözi. Az Optimate kíséri és vezeti a kezelőt az olyan műveletek elvégzésében, mint a formátumváltás vagy a karbantartás, ugyanakkor lehetővé teszi a működési funkciók teljes körű ellenőrzését. Az intelligens kezelőfelület leegyszerűsíti a navigációt a különböző menükben, és megkönnyíti az olyan eljárásokat, mint a pótalkatrészek megrendelése, a műszaki dokumentáció elérése és a termelési jelentések készítése.

Némethi Botond, Print&Packtech magazin

- Hirdetés -